Kosten sessies

Kennismaking en intake zijn vrijblijvend.

 • 1-2-3 Grip: €125,- (drie sessies in een periode van 6 tot 8 weken)
 • Volwassen: €45,- per sessie
 • Kinderen: €35,- per sessie

Meer weten over integrale therapie & coaching?

De integratieve psychotherapie stelt een complementaire wijze van benadering voor. In een psychotherapeutisch proces kan men immers 4 welomschreven en goed gedefinieerde niveaus van psychisch functioneren waarnemen:

 1. De waarneembare symptomen
  De 'gestoorde' gedragingen met positieve symptomen, symptomen die zichtbaar zijn (droefheid, obsessie) en negatieve symptomen, symptomen die onzichtbaar zijn (het onvermogen om te kunnen genieten, het onvermogen tot tederheid). Je kan dan overgaan tot 'neurotisering', de symptomen volhouden omwille van de onbewuste voordelen, bijvoorbeeld omwille van de aandacht de je krijgt, omwile van een financiële uitkering, als excuus voor je eigen onvermogen.
 2. De interactieve rol in het systeem
  De manier van reageren binnen een systeem in het hier en nu. Hiermee bedoelen we de invloed van de omgeving van jou, relaties en netwerk in een wederzijdse wisselwerking. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van psychische steun in een ziekteproces kan een helende factor zijn, de afwezigheid van externe ondersteuning kan een risicofactor vormen, of, een woedebui tegenover persoon A en niet tegenover persoon B, die hetzelfde gedrag vertoont, maakt duidelijk dat de woedebuien dus wellicht geen 'karaktertrek' zijn, het voorschrijven van ziekteverlof is een 'legitiem' bewijs van ziekte.
 3. De persoonlijkheid en persoonlijkheidstoestanden
  Hiermee wordt het (constitutioneel) temperament bedoelt en de fundamentele behoeften en stemming, die een sterk bepalende factor zijn voor de kwaliteit van relaties en werking binnen een systeem, alsook (mogelijks gekleurde) interpretatie hierover.
 4. Het individuele en autonome groeivermogen
  Het aanbrengen van wijzigingen in de persoonlijkheidstoestanden. Het induceren van 'groei' gebeurt middels het vergroten van het fundamentele zelfvertrouwen. Het leerproces om om te gaan met stemming (stemmingsdetectie, -interpretatie en -wijziging) en het beheren/beheersen van stemming door middel van stemmingsmanagement en 'last but not least', door je integratievermogen te vergroten.